Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min

Romige orzo pasta met scampi's

Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min
5 van 8 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 450 gr scampi's (gepeld en schoongemaakt)
  • 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 paprika
  • 120 gr tapenade van zongedroogde tomaten (*)
  • 1 tl oregano
  • 300 gr orzo pasta
  • 700 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 ml room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin alvast met de groenten eerst fijn te snijden.
    Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie.
    Leg de scampi's in de warme pan en verstrooi meteen met het (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze ongeveer 1,5min per kant. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en leg even opzij.
    Maak de stoofpot vooral niet proper (daar zit nu heel veel smaak in)
  • Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Doe er de ui en paprika in en stoof deze voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de look bij samen met de tapenade en oregano. Roer goed los en laat deze ook een minuutje mee bakken
    Voeg de orzo pasta toe, roer goed en laat ook een minuutje mee bakken.
    Giet er de bouillon over, roer goed, breng aan de kook en laat rustig sudderen.
  • Probeer af en toe te roeren zodat de pasta niet aan de bodem kleeft.
    De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer de pasta bijna al het vocht heeft opgenomen, giet er de room bij. Roer goed en laat nog zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is. Voeg de scampi's toe, meng even en laat deze nog even doorwarmen.
    Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
    Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe
    Smakelijk

Notities

(*) je kan de tapenade ook vervangen door rode pesto 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, orzo, pasta, scampi's, snel klaar, weekmenu