Traybake met zalm en aardappelen
Lekker makkelijk recept voor Traybake met zalm en aardappelen, een snel eenpansgerecht voor op je weekmenu. Een heerlijke avondmaaltijd waar je niet veel werk aan hebt. Geroosterde aardappelen, bloemkool, wortelen, zalm en mosterd marinade.
Totale tijd 40 minuten min
- 750 gr krieltjes
- 1 bloemkool
- 300 gr wortelen
- 1 ui
- 4 zalmfilets
Mosterd marinade
- 2 el mosterd (ik gebruikte Dijon)
- 1 el graanmosterd (optioneel)
- 2 el honing
- 1 teentje look (fijn gesneden)
- 1 snuifje paprikapoeder
- 1/2 citroen (sap)
- 50 ml olijfolie
- Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een ruime bakplaat met bakpapier Halveer de krieltjes of als ze aan de grote kant zijn snij in vieren. Leg op de bakplaatSnij de bloemkool in kleine roosjes en leg ook op de bakplaat Schil de wortelen en snij in plakjes of in reepjes. Snij deze niet te dik of te groot. Leg ook op de bakplaatPel de ui en hak fijn en voeg ook toe aan de bakplaat. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade. Giet ongeveer de helft van de marinade over de groentjes. Meng goed. Bak de groentjes alvast voor zo'n 25 a 30min tot ze bijna gaar zijn. Hussel tijdens het bakken af en toe doorheen de groentjes. Worden ze te snel bruin, verlaag de temperatuur dan een beetje (maar de gaartijd kan dan iets langer zijn)Leg er dan de zalmfilets tussen, wrijf ze in met de marinade. Heb je nog marinade, giet dan over de groentjes.Bak nog voor zo'n 10min tot de zalm mooi gaar is. Serveer dan direct.
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, eenpansgerecht, mosterd, snel klaar, traybake, weekmenu, wortelen, zalm