Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Italiaanse gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Kippengehaktballetjes in een romige saus met tomaten en Parmezaanse kaas. Simpel en snel klaar

Italiaanse gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Italiaanse gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Kippengehaktballetjes in een romige saus met tomaten en Parmezaanse kaas. Simpel en snel klaar
5 van 5 stemmen
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 paprika
  • 100 gr Zongredroogde tomaten tapenade (of rode pesto)
  • 1 tl oregano
  • 1,5 el bloem
  • 250 ml bouillon (kip of groente)
  • 175 ml room
  • 100 gr spinazie
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballen

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 2 el Zongedroogde Tomaten tapenade (of rode pesto)
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 40 gr Paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballen.
    Doe het gehakt in een mengkom. Voeg er de Parmezaanse kaas, tapenade, oregano, ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.
    Rol er balletjes van.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
    Schep ze dan uit de stoofpot. Maak de stoofpot niet proper, hierin gaan we verder werken.
  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Snij de paprika in kleine blokjes.
    Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot. Stoof hierin de ui en paprika mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de look, tapenade en de oregano bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken.
  • Strooi er de bloem over. Roer even.
    Dit zal vrij droog worden.
    Giet er de bouillon bij en roer goed los. Giet er ook de room bij. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Zet het vuur dan zachtjes en leg de balletjes in de saus. Laat zo'n 10min zachtjes sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn binnenin.
    Voeg de spinazie toe en laat slinken door de warmte.
    Als laatste voeg je de Parmezaanse kaas toe. Roer goed zodat deze kan smelten.
    Breng verder op smaak met peper en zout.
    Serveer dan
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, kipgehakt, parmezaanse kaas, snel klaar, tomaten