Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Snelle aardbeien taartjes, klaar in amper 30min. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met een heerlijke crème op basis van mascarpone en witte chocolade. Afwerken doen we met de lekkerste Belgische aardbeien van Hoogstraten.

Snelle aardbeien taartjes

Lekker makkelijk recept voor Snelle aardbeien taartjes, klaar in amper 30min. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met een heerlijke crème op basis van mascarpone en witte chocolade. Afwerken doen we met de lekkerste Belgische aardbeien van Hoogstraten.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 6 kleine taartvormpjes

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes bladerdeeg (*)
  • 80 gr witte chocolade
  • 150 gr mascarpone
  • 1/2 tl vanille extract
  • 80 ml room
  • aardbeien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg.
    Prik enkele gaatjes in de bodem
    Bak mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen
    TIP! Je kan deze bladerdeeg bodempjes al enkele uren van tevoren maken
  • Ondertussen kan je de crème maken.
    Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Mix ondertussen de mascarpone los met vanille extract. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed tot een gladde crème. Doe er de room bij en klop op tot een stevige crème.
    Bewaar in de koelkast, dan wordt ie nog iets steviger.
    TIP! Je kan de crème al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Het samenstellen van de taartjes, doe je best vlak voor het serveren. Zo blijft het bladerdeeg lekker krokant.
    Smeer wat van de crème op de taartjes en werk af met gehalveerde aardbeitjes
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier kleine individuele vellen bladerdeeg. Bij AH en Delhaize kan je deze in de diepvries vinden. Ofwel gebruik je 1 of 2 grote vellen. 
 
Trefwoord aardbeien, bladerdeeg, dessert, gebak, mascarpone, snel klaar, witte chocolade