Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Gehaktbrood met spek, een snel doordeweeks recept ideaal als avondmaaltijd en voor op je weekmenu. Heerlijk sappig vleesbrood met stukjes appel en bovenop spek. Serveren doen we met geroosterde aardappelen. Simpel, snel klaar en super smaakvol

Gehaktbrood met spek

Lekker makkelijk recept voor Gehaktbrood met spek, een snel doordeweeks recept ideaal als avondmaaltijd en voor op je weekmenu. Heerlijk sappig vleesbrood met stukjes appel en bovenop spek. Serveren doen we met geroosterde aardappelen. Simpel, snel klaar en super smaakvol
5 van 1 stem
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 750 gr krieltjes
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktbrood

  • 750 gr gehakt
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1/2 tl tijm (optioneel)
  • 40 gr paneermeel
  • 1 snuifje nootmuskaat (optioneel)
  • 8 a 10 plakjes spek (gerookt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Halveer de krieltjes. Als de krieltjes aan de grote kant zijn, snij dan in vieren.
    Leg op de bakplaat.
    Pel de ui en hak fijn en voeg toe aan de bakplaat. Strooi er wat peper en zout over en giet er wat olijfolie over. Meng even.
  • Nu gaan we het gehaktbrood, maken.
    Doe het gehakt in een mengkom.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan het gehakt. Meng al even.
    Doe er het ei, paneermeel, tijm, nootmuskaat, peper en zout bij. Meng goed.
    Vorm er een broodje van en leg tussen de aardappeltjes op de bakplaat. Leg de plakjes bovenop het broodje.
    Bak het gehaktbroodje mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 40min.
    Hussel af en toe doorheen de aardappeltjes tijdens het bakken.
  • Eenmaal gebakken serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord AEG SteamPro combi stoomoven, appel, doordeweeks recept, gehakt, gehaktbrood, snel klaar, spek, weekmenu