Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Tiramisu roll met frambozen, een simpel dessert om feestelijk mee uit te pakken. Lange vinger koekjes gedipt in koekjes, mascarpone crème zonder eieren, frambozen en frambozen coulis.

Tiramisu roll met frambozen

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu roll met frambozen, een simpel dessert om feestelijk mee uit te pakken. Lange vinger koekjes gedipt in koekjes, mascarpone crème zonder eieren, frambozen en frambozen coulis.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Plasticfolie

Ingrediënten
  

  • 1 kop sterke koffie (afgekoeld)
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 350 ml room
  • +/- 22 lange vinger koekjes
  • 100 gr frambozen (vers of dievpries)
  • 100 gr frambozen coulis (*)

Instructies
 

  • TIP! Zorg dat je op tijd koffie zet zodat deze volledig is afgekoeld.
    TIP! Wil je zelf je frambozen coulis maken, maak deze dan ook goed op tijd aangezien deze ook volledig afgekoeld dient te zijn
  • Begin met de mascarpone crème te maken.
    Mix alvast de mascarpone los met poedersuiker en vanille extract.
    Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse.
    Zet dit voor zo'n 10 a 15min in de koelkast om nog ietwat op te stijven.
  • Leg een groot stuk plasticfolie op je werkoppervlak.
    Dip de lange vinger koekjes in de koude koffie en leg op de plasticfolie. Maak zo 2 rijtjes vlak naast elkaar in de hoogte.
    Smeer de koekjes in met een royaal laagje van de mascarpone crème. Zorg dat je nog wat crème overhoudt aangezien de roll nog helemaal rondom ingesmeerd dient te worden.
    Verdeel hierover wat frambozen (niet allemaal, hou nog wat over voor decoratie) en giet er wat coulis over (ook niet alles).
    Vouw nu langs beide kanten ietwat naar binnen. Dit zal er heel raar uitzien, ietwat mislukt. Maar eenmaal alles is ingesmeerd, komt alles goed :-D
    Verpak deze rol goed in de plasticfolie. Draai de eindjes goed vast.
    Leg dit nu voor zo'n 1h (mag ook langer - nachtje bijvoorbeeld) in de koelkast.
  • Na het opstijven, leg je voorzichtig de roll op een serveerbord of plank. Verwijder wel de plasticfolie.
    Smeer nu heel de roll in met de rest van de mascarpone crème.
    Bewaar in koelkast tot voor het serveren.
  • Decoreer de roll met frambozen en eventueel wat cacaopoeder

Notities

(*) Gebruik kant-en-klare frambozen coulis of maak deze zelf. Ik gebruik altijd deze van Lekker van bij ons
Trefwoord dessert, frambozen, lange vinger koekjes, mascarpone, no bake, snel klaar, tiramisu, zonder ei