Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Duo van chocolademousse, een simpel en heerlijk dessertje in een glaasje. Voor deze chocomousse gebruiken we witte chocolade en melkchocolade. Er wordt geen extra suiker toegevoegd en het is ook een chocolademousse zonder ei. Het geheim is mascarpone

Duo van chocolademousse

Lekker makkelijk recept voor Duo van chocolademousse, een simpel en heerlijk dessertje in een glaasje. Voor deze chocomousse gebruiken we witte chocolade en melkchocolade. Er wordt geen extra suiker toegevoegd en het is ook een chocolademousse zonder ei. Het geheim is mascarpone
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

Witte chocolademousse

  • 150 gr witte chocolade
  • 175 gr mascarpone
  • 1/2 tl vanille extract
  • 175 ml room

Chocolademousse

  • 150 gr melkchocolade
  • 175 gr mascarpone
  • 175 ml room

Instructies
 

  • Beginnen doen we met de witte chocolademousse.
    Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Doe ondertussen de mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er de gesmolten witte chocolade bij en mix opnieuw goed los.
    Als laatste giet je er de room bij, klop dit op tot een mooie stevige mousse.
    Verdeel deze witte chocolademousse over glaasjes. Vul ze niet te vol aangezien er nog een gewone chocolademousse bovenop moet.
    Zet in de koelkast, de mousse zal zo nog verder opstijven
  • TIP! De kom waarin je de witte chocolade en de mengkom waarin je de mousse hebt in opgeklopt, hoef je niet eerst af te wassen. Je kan hier perfect ook de melk chocolade mee smelten en de mengkom gebruiken om de mousse op te kloppen
    Andersom gaat dat natuurlijk niet
  • Dan gaan we de melk chocolademousse maken.
    Smelt de  melkchocolade au bain-marie. 
    Doe ondertussen de mascarpone in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er de gesmolten melkchocolade bij en mix opnieuw goed los.
    Als laatste giet je er de room bij, klop dit op tot een mooie stevige mousse. 
    Verdeel deze mousse over de witte chocolademousse.
    Zet nog eens zeker 30min (mag ook langer) in de koelkast
  • TIP! ik heb de chocolademousse nog afgewerkt door wat gesmolten pure chocolade over de mousse te gieten en dit nog even te laten opstijven.
Trefwoord chocolade, chocolademousse, dessert, dessert in een glaasje, mascarpone, paasdessert, pasen, snel klaar