Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Quiche met zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor tijdens de paasbrunch. Deze quiche is lichter omdat we yoghurt gebruiken en geen room. We verwerken lekker veel prei in deze groentetaart. Simpel, snel klaar en smaakvol

Quiche met zalm

Lekker makkelijk recept voor Quiche met zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor tijdens de paasbrunch. Deze quiche is lichter omdat we yoghurt gebruiken en geen room. We verwerken lekker veel prei in deze groentetaart. Simpel, snel klaar en smaakvol
Gang brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • 1 Taartvorm of quichevorm

Ingrediƫnten
  

  • 2 preien
  • 1 snuifje tijm (optioneel)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 gr natuuryoghurt
  • 1 tl dille (fijngehakt) (optioneel)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 250 gr verse zalmfilet
  • Boter of olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de preien te wassen. Hak ze vervolgens in fijne plakjes.
    Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de prei aan met optioneel wat tijm voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Haal van het vuur en zet even opzij
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden.
    Bekleed je taartvorm of quichevorm met bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
    Bak de bodem voor zo'n 15min blind in de oven (met bakpapier en bakbonen of linzen/rijst).
  • Ondertussen kan je de eieren loskloppen met de yoghurt, optioneel fijngehakte dille, fijngeraspte zeste van citroen, peper en zout.
    Snij de zalmfilet in kleinere stukjes.
  • Haal na zo'n 15min bakken de taart uit de oven. Verwijder voorzichtig de bakbonen of rijst/linzen en het bakpapier.
    Verdeel dan de gestoofde prei over de bodem van de quiche gevolgd door het ei mengsel. Als laatste verdeel je er de zalmblokjes over en duw deze ietwat in het ei mengsel maar ze mogen nog wat zichtbaar zijn.
    Bak de quiche voor zo'n 30 a 35min in de oven (185 graden) tot het ei mengsel mooi stevig gebakken is.
  • Serveer de quiche eventueel met een frisse salade
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, brunch, doordeweeks recept, eieren, paasbrunch, pasen, prei, quiche, zalm