Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.

Gevulde eieren

Lekker makkelijk recept voor Gevulde eieren, ideaal voor Pasen tijdens het paasontbijt of paasbrunch. Verwacht je aan 3 heerlijke vullingen namelijk met kerrie, mosterd en avocado. Simpel en snel om te maken, gezond en licht. Zowel voor de grote onder ons de kindjes, iedereen zal smullen.
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 10 eieren

Kerrie vulling

  • 100 gr spekblokjes (gerookt)
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 kl mayonaise
  • kerriepoeder
  • Peper en zout

Mosterd vulling

  • 1 kl yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd (Dijon mosterd)
  • peper en zout
  • 1 el bieslook (fijngehakt)

Avocado vulling

  • 1 avocado
  • 1/2 sjalot (of 1/4 ui)
  • 1,5 el yoghurt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de eieren eerst hard te koken. Ze moeten echt hard gekookt te zijn dus reken op zo'n 10 a 12min.
    Leg ze dan in een kom met koud water en laat ze volledig afkoelen. Je kan ze trouwens al makkelijk de dag voordien al koken.
  • Eenmaal de eitjes volledig zijn afgekoeld, pel ze voorzichtig. Zorg dat ze mooi in z'n geheel blijven.
    Halveer ze en schep er voorzichtig het eigeel uit. Verdeel de eigelen over 2 potjes. Enkel voor de kerrie en mosterd vulling heb je ze nodig. Voor de guacamole vulling, gebruiken we geen eigelen.
  • Voor de kerrievulling, gaan we eerst de spekblokjes bakken in een pan. Eenmaal mooi gebakken, laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Zet opzij.
    Neem 1 van de 2 kommetjes met eigelen. Prak de eigelen goed en voeg er dan yoghurt, mayonaise, 1 a 2 snuifjes kerriepoeder, peper en zout bij. Meng goed.
    Proef en voeg eventueel nog wat kerrie, peper en zout toe. Eventueel kan je nog wat extra yoghurt of mayonaise toevoegen maar zorg ervoor dat de vulling mooi stevig is anders zal dit uit de eitjes lopen.
    Dek het potje even af en en bewaar in de koelkast. TIP! Dit kan je ook een paar uur van tevoren al maken
  • Voor de mosterdvulling, nemen we het tweede potje met eigelen en prak deze ook goed.
    Voeg er dan de mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout aan toe. Meng goed.
    Dek af en bewaar in de koelkast. TIP! Dit kan je ook een paar uur van tevoren al maken
  • Voor de avocado vulling, doe je het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er yoghurt, sjalot, peper en zout bij. Mix tot een gladde crème.
    Proef en breng extra op smaak met peper en zout.
    TIP! Deze vulling maak je best vlak voor het serveren anders zal gaan verkleuren.
  • Verdeel de vullingen over de uitgeholde eitjes.
    Misschien zal je nog wat overschot hebben van de vullingen, zet deze gewoon bij op tafel. Gewoon op wat brood, zijn deze ook super lekker.
    > De eitjes met kerrievulling, werk je af met spekjes
    > De eitjes met mosterdvulling, werk je af met wat fijngesneden bieslook
    > De eitjes met avocado vulling, heb ik afgewerkt met een dun plakje radijs. Je kan hier ook wat fijngehakte bieslook of peterselie gebruiken.
    Serveer
Trefwoord avocado, brunch, eieren, lunch, ontbijt, paasbrunch, paasontbijt, snel klaar