Ga terug
Petit Beurre taart met mascarpone en bessen

Petit Beurre taart met mascarpone en bessen

Lekker makkelijk recept voor Petit Beurre taart met mascarpone en bessen, een heerlijk alternatief op de klassieke koekjestaart zonder koffie. Als vulling gaan we een snelle mascarpone crème gebruiken en wat confituur. Afwerken doen we met verse bessen. Een simpel en snel dessert voor Pasen.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Ingrediënten
  

  • +/- 32 Petit Beurre koekjes
  • Confituur (smaak naar keuze)
  • Verse of diepvries bessen (decoratie)
  • Paaseitjes (decoratie)

Mascarpone crème

  • 200 gr mascarpone
  • 1,5 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml room

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de mascarpone crème.
    Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème.
    Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème. Deze mag niet te vloeibaar want dan gaat dit uit je taart lopen.
  • Nu gaan we de taart opbouwen.
    Neem een serveerbord of plank, het beste is om een rechthoekige te gebruiken.
    Smeer een beetje van de crème op je bord waarop je de koekjes gaat leggen. Zo ga je voorkomen dat je koekjes gaan schuiven op je bord.
    Leg 2 rijtjes van 4 koekjes tegen elkaar. Smeer in met een laagje mascarpone crème en een dun laagje confituur. Leg daarop weer een laagje koekjes.
    Ik heb in totaal 4 koekjes op elkaar gestapeld.
    Op het laatste smeer je taart rondom en bovenop helemaal in met de crème.
  • Zet voor minstens 1h of mag ook een paar uurtjes zijn in de koelkast.
    Wanneer je gaat serveren, werk af met verse of diepvries besjes en eventueel ook wat paaseitjes
    Smakelijk
Trefwoord bessen, dessert, koekjes, mascarpone, paasdessert, pasen, petit beurre, snel klaar, weinig werk