Ga terug
Lekker makkelijk recept voor aardappel Rösti met zalm, een super veelzijdig gezond recept. Serveer deze als doordeweekse maaltijd of tijdens een brunch. Nu Pasen op komst is, is dit ideaal voor de Paasbrunch. We bakken deze rösti in de oven, dat is veel makkelijker.

Rösti met zalm

Lekker makkelijk recept voor aardappel Rösti met zalm, een super veelzijdig gezond recept. Serveer deze als doordeweekse maaltijd of tijdens een brunch. Nu Pasen op komst is, is dit ideaal voor de Paasbrunch. We bakken deze rösti in de oven, dat is veel makkelijker.
Totale tijd 45 minuten
Gang brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 gr bloemige aardappelen
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes (of 1 kleine rode ui)
  • 4 el roomkaas (type Philalphia)
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • Boter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen.
    Je moet nu de aardappelen in fijne julienne snijden, ik doe dit met mijn keukenrobot. Eventueel kan je dit ook met mandoline doen.
    Leg een paar grote vellen keukenpapier op elkaar op je werkoppervlak. Schep hierop de fijngesneden aardappelen. Duw aan met wat keukenpapier om het vocht er wat uit te duwen. Strooi er wat zout en peper over
    TIP! Nu moet je snel werken anders gaat de fijngesneden aardappelen snel verkleuren.
  • Verwarm de oven oven voor op 185 graden.
    Bekleed een bakplaat.
  • Schep de fijngesneden aardappel in een soort van ronde op je beklede bakplaat. Dit hoeft niet maar 1 laagje dik zijn, je mag het aardappelmengsel wel wat (stapelen), tijdens het bakken zal het ietwat krimpen.
    Leg enkele dunne plakjes/sneetjes boter op de rosti.
    Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de aardappelen mooi gaar gebakken zijn en mooi goudbruin beginnen kleuren.
  • Terwijl de rösti in de oven staat, kan je de lente-ui fijnsnijden.
  • Wanneer de rösti gebakken is, haal uit de oven.
    Leg voorzichtig op een serveerbord.
    Wrijf er wat roomkaas op. Werk met plakjes zalm en wat lente-ui/rode ui en wat fijngesneden peterselie.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, brunch, gerookte zalm, paasbrunch, snel klaar