Ga terug
Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over

Kaneel wafels

Lekker makkelijk recept voor kaneel wafels, heerlijk om te serveren bij de koffie. Deze wafels hebben helemaal de smaak van de bekende cinnamon rolls of kaneelrolletjes. De vulling van deze rolletjes is namelijk de afwerking van deze simpele wafels. Daarnaast komt er ook nog een roomkaas glazuur over
Totale tijd 45 minuten
Gang brunch, dessert, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediƫnten
  

Kaneel glazuur

  • 120 gr boter
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 el kaneel

Roomkaas glazuur (optioneel)

  • 100 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 a 3 el melk

Wafels

  • 480 ml melk
  • 1/2 citroen
  • 85 gr boter
  • 300 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Alvorens we met de wafels beginnen, gaan we de toppings al maken.
    Voor de kaneel topping, gaan we boter, bruine suiker en kaneel smelten op een zacht vuurtje. Roer af en toe. Dit zal proberen te schiften maar vlak voor het serveren bij de wafels, roer je dit nog even goed door tot een gladde massa.
  • Ondertussen kan je optioneel ook de roomkaas topping maken
    Mix de roomkaas en poedersuiker los tot een gladde massa. Begin met zo'n 2el melk toe te voegen. Dit mag wat lopend zijn maar niet super vloeibaar. Je kan beginnen met 2el en vlak voor het serveren nog een beetje extra melk toevoegen om het terug ietwat lopender te maken
  • Vervolgens gaan we de wafels maken.
    Begin met melk te mengen in een ruime mengkom met het sap van een halve citroen. Dit zal beginnen schiften, dat is oke. Zet even opzij
    Smelt de boter op een zacht vuurtje
    Meng de zelfrijzende bloem met baking soda en snuifje kaneel. Zet even opzij.
    Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met de (schiftende) melk samen met de eieren,suiker en vanillesuiker. Roer dit alvast even los. Doe er dan het bloem mengsel bij en meng goed tot een glad deeg.
    TIP! Het deeg zal vrij lopend zijn, dat is normaal
  • Verhit je wafelijzer, vet een beetje in. Schep wat van het deeg in het wafelijzer. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep.
    Bak de wafels goudbruin.
  • De wafels zijn op hun lekkerst als ze net gebakken zijn.
    Leg de wafels op een bord en giet er wat van de kaneel topping over en optioneel wat van de roomkaas topping.
Trefwoord bakken, brunch, kaneel, kaneelrolletjes, roomkaas, roomkaas glazuur, voor bij de koffie, wafels