Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg gebakjes met abrikozen, heerlijk voor bij de koffie of thee. Bladerdeeg gevuld met een cheesecake vulling en abrikozen. Super simpel, weinig werk en snel klaar.

Bladerdeeg gebakjes met abrikozen

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg gebakjes met abrikozen, heerlijk voor bij de koffie of thee. Bladerdeeg gevuld met een cheesecake vulling en abrikozen. Super simpel, weinig werk en snel klaar.
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 6

Equipment

  • 6 kleine taartvormpjes

Ingrediënten
  

  • Abrikozen op sap/siroop (in blik)
  • 125 gr yoghurt (*)
  • 150 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 ei
  • 35 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 1 el vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 6 velletjes bladerdeeg (*)

Instructies
 

  • Laat de abrikozen alvast even uitlekken.
    Je zal niet alle abrikozen hoeven te gebruiken in deze taartjes.
  • Begin met het maken van de cheesecake vulling.
    Hiervoor doe je de yoghurt, roomkaas, ei, suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa.
    Voeg er vervolgens het puddingpoeder bij en mix nog even kort en zet even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed je taartvormpjes met bladerdeeg. Je hoeft dit er niet perfect te laten inpassen en het deeg mag ook wat overlappen.
  • Verdeel het cheesecake mengsel over de taartjes.
    Werk af met de abrikozen. Dit waren mini abrikoosjes dus ik gebruikte er 3 per taartje.
    Overlapt je bladerdeeg ietwat, vouw dit nu ietwat naar binnen.
    Zet in de oven en bak zo'n 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is en de vulling ietwat stevig is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen (volledig of lauw). Bij het afkoelen zal de cheesecake vulling ietwat steviger worden
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier volle yoghurt. Je kan hier ook griekse yoghurt of Skyr gebruiken
(**) Ik gebruikte hier kleine individuele vellen bladerdeeg. Bij AH en Delhaize kan je deze in de diepvries vinden. Ofwel gebruik je 1 of 2 grote vellen. 
Trefwoord abrikozen, bladerdeeg, cheesecake, dessert, gebak, roomkaas, snel klaar, voor bij de koffie, yoghurt