Gebakken havermout met frangipane
Lekker makkelijk recept voor Gebakken havermout met frangipane, heerlijk als gezond ontbijt. Deze baked oats heeft de lekkere smaak van frangipane in combinatie met frambozen. Gemaakt met havermout, amandelmeel, appelmoes en yoghurt. Een voedzaam gerechtje om je dag mee te starten zonder suiker.
Totale tijd 40 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
- 60 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 200 gr appelmoes
- 100 gr yoghurt
- 1/2 tl vanille extract
- amandel extract
- 100 gr frambozen (vers of diepvries)
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alvast de havermout, amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij
Doe eitjes, appelmoes, yoghurt, vanille extract en enkele druppeltjes amandel extract in een mengkom. Roer of mix dit even los. Doe daar het havermout-amandelmeel mengsel bij. Mix dit nog even. Giet dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel er de frambozen over en duw deze ietwat in de havermout. Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de havermout mooi gebakken is Serveer dan direct.
Trefwoord frambozen, frangipane, gebakken havermout, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt