Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.

Speculaas taart met mascarpone

Lekker makkelijk recept voor Speculaas taart met mascarpone, eentje waar je geen oven voor nodig hebt. Iedereen die zot is van speculaas deze ga je gewoon moeten proberen. Deze rolcake is super feestelijk, je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, heel simpel om te maken en je hebt altijd een wow effect.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 300 gr speculaas koekjes
  • 100 ml melk
  • 250 gr mascarpone
  • 1,5 el poedersuiker
  • 120 ml room
  • 3 a 4 el speculaaspasta
  • bessen (afwerking)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de speculaas koekjes fijn te malen.
    Doe in een mengkom en giet er de melk over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa. Zet even opzij
  • We gaan ook alvast de vulling maken
    Doe de mascarpone in een mengkom samen met de poedersuiker. Mix dit alvast even los. Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème.
  • Leg nu 2 grote stukken plasticfolie naast elkaar en laat ze ietwat overlappen.
    Schep hierop de speculaas massa. Duw ietwat aan met je handen. Leg hierop terug een groot stuk plasticfolie of kan ook met bakpapier. Rol dit uit tot een grote dunne lap van zo'n 4 a 5mm dikte. Probeer in een vierkant of ovaal uit te rollen.
    Smeer over de uitgerolde speculaas een laagje van de mascarpone crème. Zorg dat je nog wat overhoudt om af te werken. Maar de speculaas mag wel helemaal bedekt zijn. Ik heb hierover nog wat rode besjes gestrooid (mogen ook frambozen zijn).
    Rol dit nu op. De plasticfolie die onderaan ligt, kan je wat helpen om hem ietwat strak te duwen.
    Verpak de rol nu helemaal in de plasticfolie.
    Leg dit voor minstens 1h (mag ook langer) in de koelkast.
    TIP! Ik heb dit eerst een uurtje in de koelkast gelegd en dan zo'n 30min in de diepvries. Dan is ie ietwat steviger.
  • Voor de afwerking, smelt de speculaaspasta au bain-marie.
    Leg de speculaas rol op een serveerplank en verwijder de plasticfolie. Giet er de gesmolten speculaaspasta over. Zet opnieuw even in de koelkast zodat deze kan uitharden.
  • Als decoractie, heb ik de resterende mascarpone crème in een spuitzak met spuitmondje gedaan en toefjes bovenaan gespoten. Werk verder af met besjes.
Trefwoord bessen, dessert, mascarpone, snel klaar, speculaas, speculaaspasta