Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.

Cannelloni met gehakt en pesto

Lekker makkelijk recept voor Cannelloni met gehakt en pesto, een simpele doordeweeks maaltijd voor op je weekmenu te zetten. Lasagne vellen die we gaan vullen met gehakt op smaak gebracht met pesto. Daarbij komt een lekkere kaassaus op smaak gebracht met pesto.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Cannelloni

  • 500 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 2 el groene pesto (*)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • 8 a 10 lasagnevellen (**)
  • Peper en zout

Pesto kaassaus

  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 700 ml melk
  • 80 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
  • 3 a 4 el groene pesto
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de cannelloni's.
    Kook alvast de lasagne vellen heel even voor. Laat ze dan even uitlekken op een propere handdoek.
    Meng alvast het gehakt met groene pesto, zeste van citroen, ei, paneermeel, peper en zout.
    Neem een lasagnevel met de kortste zijde naar je toe, verdeel onderaan wat van het gehaktmengsel (je kan dit ook eerst in een worst rollen). Rol dan op. Doe hetzelfde met de rest van het gehakt en pasta.
    Leg deze even opzij.
  • Vervolgens gaan we de kaassaus maken.
    Verhit een kookpotje met de boter, laat deze smelten. Doe er dan de bloem bij en roer goed zodat je een droge korrelige massa krijgt (roux).
    Giet er nu in delen de melk bij. Blijf continu roeren, zet het vuur een klein tikkeltje hoger tot de saus mooi begint in te dikken. Haal dan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en groene pesto toe. Roer nu goed zodat de kaas kan smelten.
    TIP! Proef van de saus en voeg pesto toe naar eigen smaak
    Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een ruime ovenschaal en giet de helft van de saus over de bodem. Spreid mooi uit zodat de gehele bodem bedekt is. Schik hierin de cannelloni's en giet er de rest van de saus over.
    Strooi er nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas over.
    Bak voor zo'n 30min in de oven en serveer dan.

Notities

(*) Je kan de groene pesto zelfmaken of gebruik gewoon kant-en-klare
(**) Je kan zowel verse als gedroogde lasagnevellen gebruiken omdat we deze toch eerst gaan voorkoken
Trefwoord cannelloni, doordeweeks recept, gehakt, kaassaus, pasta, pesto, weekmenu