Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Marmercake met kriekjes, heerlijk om van te genieten bij de koffie. Verwacht je een zalige combinatie van vanillecake en chocoladecake. Het geheime ingrediënt is zure room waardoor deze lekker smeuïg is. De kriekjes of kersen maakt deze cake nog lekkerder

Marmercake met kriekjes

Lekker makkelijk recept voor Marmercake met kriekjes, heerlijk om van te genieten bij de koffie. Verwacht je een zalige combinatie van vanillecake en chocoladecake. Het geheime ingrediënt is zure room waardoor deze lekker smeuïg is. De kriekjes of kersen maakt deze cake nog lekkerder
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 350 gr kersen/krieken op sap of siroop (bokaaltje)
  • 170 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 20 gr vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 310 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1,5 tl vanille extract
  • 150 gr zure room
  • 250 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 30 gr maizena of vanille puddingpoeder
  • 30 gr cacaopoeder

Instructies
 

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Begin met het de kriekjes/kersen te laten uitlekken. Met het sap gaan we niets doen.
  • Doe de zachte boter, vanillesuiker, suiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit op hoge snelheid romig en luchtig voor zo'n 3 a 4min.
    Schraap af en toe de zijkanten los.
    Doe er dan één voor één de eieren bij, mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, doe er dan de zure room bij en mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
    TIP! Het kan zijn wanneer je de eitjes of zure room toevoegt dat het deeg gaat schiften. Maar eenmaal je de bloem gaat toevoegen dan wordt dit opgelost.
  • Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand.
    Doe er dan in porties de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en maizena/puddingpoeder bij. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
    De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog met een spatel even mengen.
  • Verdeel het deeg in 2. Het ene is de vanillecake daar gaan we niets meer aan toevoegen. Aan het andere gaan we de cacaopoeder toevoegen, meng nog even heel goed.
  • Schep nu afwisselend hoopjes vanilledeeg en chocoladedeeg in de vorm zodat je een mooi patroon krijgt. Doe dit in één laagje zodat de bodem bedekt is.
    Verdeel hierover enkele kriekjes/kersen.
    Doe opnieuw een laagje cakedeeg gevolgd door weer wat kriekjes en kersen.
  • Zet in de oven en bak voor zo'n 1h a 1h05 tot de cake mooi gaar en goudbruin gebakken.
    Laat volledig afkoelen
    Bewaar de cake luchtdicht.
Trefwoord cake, chocolade, chocoladecake, gebak, vanillecake, voor bij de koffie