Lekker makkelijk recept voor Varkenshaas uit de oven, een simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Een eenpansgerecht met aardappelen, pastinaak, peer, varkenshaasje en een honing mosterd marinade. Heerlijk en super smaakvol
We beginnen alvast met het maken van de marinade. Hiervoor meng je goed alle ingrediƫnten.Zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 185 graden.TIP! Heb je een oven waarbij je een combinatie van stoom/vocht en hetelucht kan aanzetten. Gebruik deze dan met het minste vocht. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes.Halveer de krieltjes. Als deze aan de grote kant zijn, snij ze dan in vieren.Probeer de groentjes even groot te snijden voor een gelijke garing.Pel de ui en snij in plakjes.Leg de groentjes op de bakplaat. Kruid met peper en zout en giet er zo'n 3el van de marinade over. Meng goed. Bak deze alvast voor zo'n 20 a 25min.
Ondertussen kan je de peren in stukjes snijden. Ik heb deze niet geschild.
Na zo'n 20 a 25min bakken, verdeel je de stukjes peer over de groenten. Hussel er even doorLeg er het varkenshaasje tussen. Wrijf royaal in met de marinade. De rest van de marinade kan je nog over de groentjes gieten. Bak nog eens zo'n 20min tot het vlees en groentjes gaar zijn. Ik had 2 kleine varkenshaasjes dus deze waren iets sneller klaar.
Serveer dan direct. Je kan er nog een gemengde sla bij serveren.
Trefwoord aardappelen, AEG SteamPro combi stoomoven, mosterd, pastinaak, peer, snel klaar, varkenshaasje, weekmenu