Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Amandel croissants, een leuk ideetje om oude croissants te verwerken. De croissants gaan we vullen met een heerlijke zoete amandel vulling en bakken in de oven. Het resultaat is super lekker en leuk om te serveren bij het ontbijt of brunch.

Amandel croissants

Lekker makkelijk recept voor Amandel croissants, een leuk ideetje om oude croissants te verwerken. De croissants gaan we vullen met een heerlijke zoete amandel vulling en bakken in de oven. Het resultaat is super lekker en leuk om te serveren bij het ontbijt of brunch.
Totale tijd 40 minuten
Gang brunch, dessert, gebak, Ontbijt
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 110 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • amandel extract
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1 ei
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 el patisseriebloem
  • 4 croissant (mogen van een dag oud zijn)
  • amandel schaafsel

Instructies
 

  • We gaan beginnen met het maken van de frangipane.
    Doe hiervoor de zachte boter in een mengkom samen met de suiker. Mix dit alvast even los. Doe er dan het vanille extract, enkele druppeltjes vanille extract, zeste van citroen en het ei bij. Mix opnieuw goed.
    Als laatste voeg je het amandelmeel en bloem toe. Mix nog even goed.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de croissants open. Smeer op de onderste helft wat van de frangipane.
    Leg er de bovenste helft terug op.
    Smeer de bovenkant nog een beetje in met wat frangipane en strooi er nog wat amandelschaafsel over.
  • Bak de croissants voor zo'n 20 a 25min.
    Laat ze dan ietwat afkoelen maar ze zijn op hun lekkerste als ze nog wat warm zijn.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, bakken, brunch, croissant, frangipane, koken met restjes, ontbijt