Ga terug
Snel en makkelijk recept voor Gehaktballetjes in curry, een heerlijk doordeweekse maaltijd om op je weekmenu te zetten en allemaal in één pan. Een simpele currysaus met niet te veel ingrediënten en niet te pikant met prei en paprika. Een eenpansgerecht dat je trouwens makkelijk op voorhand kan maken

Gehaktballetjes in curry

Snel en makkelijk recept voor Gehaktballetjes in curry, een heerlijk doordeweekse maaltijd om op je weekmenu te zetten en allemaal in één pan. Een simpele currysaus met niet te veel ingrediënten en niet te pikant met prei en paprika. Een eenpansgerecht dat je trouwens makkelijk op voorhand kan maken
5 van 3 stemmen
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 preien
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1,5 kl kerriepoeder + optioneel nog wat extra (*)
  • 300 ml bouillon (kip of groente)
  • 175 ml room
  • Citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Meng het gehakt met het kerriepoeder. Voeg dan het ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed. 
    TIP! Als je kippengehakt gebruikt, dan zal je misschien nog wat extra paneermeel moeten toevoegen. Rol balletjes van het gehakt.
  • Verhit een pan met een royale scheut olijfolie.
    Bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin aan in een stoofpot of in een hoge pan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep ze uit pan en zet even opzij.
  • Ondertussen kan je de preien wassen en fijnhakken.
    Pel de ui en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij in kleine blokjes.
  • Verhit dezelfde stoofpot of stoofpan met eventueel nog een extra scheutje olijfolie. Stoof hierin de preien, ui en paprika aan voor zo'n 5 a 6min.
    Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg kerriepoeder toe, roer goed en laat een minuutje mee bakken
    Giet er de bouillon bij, roer goed los. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat 15min zachtjes sudderen.
    Giet er dan de room bij, roer even en laat nog zo'n 2 a 3min sudderen.
  • Proef van de saus en breng verder op smaak met peper, zout, wat citroensap en eventueel nog wat kerriepoeder.
    Serveer dan eventueel met wat gekookte rijst of puree.

Notities

(*) ik gebruik hier klassiek kerriepoeder. Heb je curry madras poeder in huis dan kan je deze ook gebruiken dan zal je saus iets intenser doorsmaken. 
Trefwoord curry, currysaus, doordeweeks recept, eenpansgerecht, gehakt, gehaktballetjes, paprika, prei, snel klaar