Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kriekjes, een heerlijke taart met de lekkerste amandel vulling. Een simpel recept om tijdens het weekend te bakken. We maken de taart extra lekker door de bodem in te smeren met krieken of kersen confituur en af te werken met kriekjes.

Frangipanetaart met kriekjes

Lekker makkelijk recept voor Frangipanetaart met kriekjes, een heerlijke taart met de lekkerste amandel vulling. Een simpel recept om tijdens het weekend te bakken. We maken de taart extra lekker door de bodem in te smeren met krieken of kersen confituur en af te werken met kriekjes.
5 van 1 stem
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm 24 a 25cm

Ingrediënten
  

  • 350 gr kersen/krieken op sap of siroop (in bokaaltje
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • amandelextract
  • 1 tl zeste van citroen
  • 2 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 el patisseriebloem
  • 1 portie taartdeeg - kruimeldeeg
  • 4 a 5 el kersen - krieken confituur

Instructies
 

  • Begin met de krieken/kersen uit te laten lekken. Met het sap of siroop gaan we niets doen.
  • Dan kunnen we de frangipane gaan maken.
    Doe de zachte boter, suiker, enkele druppeltjes amandelextract en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 5min. Doe er één voor één de eieren bij en mix steeds goed.
    Schraap ook zeker even de zijkanten los. Als ze allemaal zijn toegevoegd mix op hoge snelheid voor zo'n 3min.
    Verlaag de mixer naar de laagste stand en voeg amandelmeel en bloem toe. Mix nog even tot een gladde massa. Perfect glad ga je dit niet krijgen omwille van het amandelmeel.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan langs de kantjes en bodem. Snij het overtollige deeg weg.
  • Smeer de confituur over de bodem en verdeel hierover de frangipane.
    Verdeel hierover ook de kriekjes of kersen, duw deze ietwat in het deeg.
    Bak de taart mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 45 a 50min.
  • Eenmaal gebakken, laat de taart volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, dessert, frangipane, gebak, kersen, krieken, voor bij de koffie