Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met gehaktballetjes en tomatensaus, een snel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Een maaltijd met krokante gebakken gnocchi, snelle gehaktballetjes in een snelle romige tomatensaus. Super simpel, weinig werk, weinig afwas en super lekker.

Gnocchi met gehaktballetjes en tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Gnocchi met gehaktballetjes en tomatensaus, een snel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Een maaltijd met krokante gebakken gnocchi, snelle gehaktballetjes in een snelle romige tomatensaus. Super simpel, weinig werk, weinig afwas en super lekker.
5 van 1 stem
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr gnocchi
  • 3 worsten (kip of gemengd)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 500 gr passata
  • 150 ml room
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een stoofpot of stoofpan met royale scheut olijfolie.
    Ik gebruikte hier een ietwat hogere stoofpan die ook in de oven kan. Dan hoef je maar één pan te gebruiken.
    Bak hierin de gnocchi (zonder eerst te koken) mooi goudbruin en krokant. Hussel regelmatig met de pan en reken toch op zo'n 7 a 8min tot ze mooi gekleurd zijn. Bak eventueel in porties, de gnocchi's mogen niet op elkaar liggen anders is het moeilijk om ze allemaal mooi te bakken.
    Schep ze uit de stoofpot en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan dezelfde stoofpot.
    Duw toefjes/kleine deeltjes van het gehakt uit de worsten en laat in de warme pan vallen. De gehaktballetjes zullen niet perfect rond zijn maar dat maakt niet uit. 
    Bak de balletjes rondom mooi goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin.
    Schep ze ook uit de stoofpot en zet even opzij.
  • Terwijl de gnocchi en/of worsten bakken, kan je de ui pellen en fijnhakken.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Voeg opnieuw wat olijfolie toe aan de stoofpot. Stoof hierin de ui voor zo'n 5min aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er er vervolgens de fijngehakte look, paprikapoeder en oregano toe. Bak nog voor een minuutje.
    Giet er de passata bij en voeg ook de gehaktballetjes terug toe.. Roer goed en laat zo'n 10min zachtjes sudderen. Je mag dit ook langer laten sudderen voor nog meer smaak.
    Doe er dan de room bij en laat nog zo'n 2min zachtjes sudderen.
    Als laatste voeg je de gebakken gnocchi toe, meng even.
  • Snij de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel dit over de pan.
    Zet nog even kort onder de grill zodat de kaas kan smelten.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, gehaktballetjes, gnocchi, snel klaar, tomatensaus