Lekker makkelijk recept voor Aardappel ovenschotel met pens, ideaal voor op je weekmenu. Een gerechtje dat je makkelijk op voorhand kan maken en meal preppen. Onder het laagje aardappelen vind je stukjes witte pens, spek, prei, champignons in een lekker romig sausje. Simpel en snel klaar!
Begin met de groentjes te versnijden. Pel de ui en hak fijn. Was de preien en hak in kleine plakjesMaak de champignons proper en snij in kleine plakjes
Verhit een stoofpot en bak hierin de spekjes eerst mooi aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Schep ze dan uit de stoofpot en laat uitlekken op wat keukenpapier. Doe in dezelfde stoofpot (zonder deze proper te maken) een klontje boter. Stoof hierin de ui en prei mooi aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Reken toch op zo'n 4 a 5min.Voeg dan de champignons toe en bak nog eens voor zo'n 4min. Roer regelmatig. Ondertussen kan je het velletje van de witte pensen verwijderen. Snij in kleine blokjes. Voeg ook toe aan de groentjes en laat mee bakken. Doe nog een klontje boter bij de groetjes. Eenmaal gesmolten strooi er de bloem over en roer goed tot een droge massa. Giet er dan de bouillon bij en roer goed los. Breng zachtjes al roerend aan de kook. Wanneer de saus begint in te dikken, giet je er nog de room bij. Laat nog een paar minuten zachtjes inkoken. Doe er dan de spekjes terug bij. Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap
Verwarm de oven voor op 185 graden. Schep het groenten - witte pens mengsel in een ovenschaal. Verdeel er de voorgegaarde aardappeltjes over en wat geraspte kaas.TIP! Tot hier kan je makkelijk de schotel al een dag op voorhand makenZet de schotel nog zeker voor zo'n 30min in de oven. De laatste 5min kan je nog even de ovengrill aanzetten.
Notities
(*) Dit kan je makkelijk in de supermarkt vinden. Je kan deze vinden in schijfjes of bolletjes.