Ga terug
Lekker makkelijke frangipane koekjes, super leuk om te bakken samen met de kids of om in het weekend te bakken. Heerlijk om te serveren bij de koffie of thee. De koekjes hebben een heerlijke smaak van frangipane afgewerkt met wat glazuur zoals de bekende taart.

Frangipane koekjes

Lekker makkelijke frangipane koekjes, super leuk om te bakken samen met de kids of om in het weekend te bakken. Heerlijk om te serveren bij de koffie of thee. De koekjes hebben een heerlijke smaak van frangipane afgewerkt met wat glazuur zoals de bekende taart.
5 van 2 stemmen
Gang gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 175 gr patisseriebloem
  • 90 gr amandelmeel of poeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 115 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 75 gr suiker
  • 60 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1/2 tl vanille extract
  • amandelextract (druppeltje)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk bloem, amandelmeel en bakpoeder.
    Zet even opzij.
  • Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker, vanille extract, amandel extract, zeste van citroen en ei in een mengkom. Mix dit op een hoge snelheid voor zo'n 5 a 6min tot dit romig en luchtig is. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Doe er dan de droge ingrediënten bij. Mix kort tot een mooi ietwat plakkerig deeg.
    Zet het deeg voor zo'n 20 a 30min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol balletjes van het deeg en verspreid over de bakplaat. Je zal deze in porties moeten bakken. De koekjes zetten tijdens het bakken niet zoveel uit.
    Bak ze voor zo'n 10 a 12min in de oven tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. In het midden zullen ze niet echt kleuren.
    Haal uit de oven en laat de koekjes zo'n 6 a 8min afkoelen op de bakplaat. Tijdens het afkoelen zullen ze harder worden. Leg ze dan op een rooster en laat verder volledig afkoelen.
  • Je kan de koekjes na het afkoelen nog afwerken met wat glazuur.
    Hiervoor meng je 125gr poedersuiker met 2el melk. Dip de bovenkant van de koekjes in de glazuuren laat zo'n 10min staan zodat de glazuur harder kan worden.
Trefwoord amandelmeel, bakken, bakken met de kids, frangipane, koekjes, voor bij de koffie