Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Kersenvlaai, een simpele taart om te bakken tijdens het weekend. Heerlijk krokant deeg gevuld met een laagje kriekjes of kersen. Een recept dat niet veel werk vraagt maar o zo hard smaakt.

Kersenvlaai

Lekker makkelijk recept voor Kersenvlaai, een simpele taart om te bakken tijdens het weekend. Heerlijk krokant deeg gevuld met een laagje kriekjes of kersen. Een recept dat niet veel werk vraagt maar o zo hard smaakt.
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 700 gr kersen - Krieken (uit bokaaltje)
  • 2 el maizena of vanille puddingpoeder
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Deeg

  • 300 gr patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gr boter
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 a 4 el melk of water

Instructies
 

  • Beginnen doen we met de kersen-krieken vulling.
    Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken.
    Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
  • Voor het deeg, gaan we bloem, bakpoeder, blokjes boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom doen. Kneed tot een kruimelig deeg (met je keukenmachine of handmixer). Voeg dan zo'n 3el melk of water toe. Mix/kneed tot een mooie deegbal. Is het nog wat droog, doe er dan nog een klein tikkeltje melk/water bij.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Doe zo'n 2/3 van het deeg in de taartvorm en duw het deeg in de vorm.
    Je zou het deeg ook kunnen uitrollen tussen 2 stukken bakpapier.
    Schep de kriekjes/kersen in de taartvorm, verdeel mooi.
    Breek het resterende deeg in kleine stukjes en verdeel over de taart.
    Bak de taart zo'n 30 a 35min in de oven tot deze mooi goudbruin gebakken is
  • Haal uit de oven en laat ietwat of volledig afkoelen.
    De taart is op haar lekkerste als ze nog wat lauw is
    Smakelijk
Trefwoord bakken, dessert, gebak, kersen, krieken, snel klaar