Ga terug
Lekker makkelijk recept voor ananas cakejes, heerlijk simpel gebak voor bij de koffie. Een eenvoudig recept voor frisse cake met ananas. Bakken maar!

Ananas cakejes

Lekker makkelijk recept voor ananas cakejes, heerlijk simpel gebak voor bij de koffie. Een eenvoudig recept voor frisse cake met ananas. Bakken maar!
Totale tijd 50 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 6

Equipment

  • 6 a 7 kleine taartvormpjes

Ingrediƫnten
  

  • 6 a 7 ananas schijven (uit blik)
  • 75 gr boter
  • 2 eieren
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr zelfrijzende bloem + snuifje bakpoeder

Instructies
 

  • Laat de ananas schijven eerst goed uitlekken op wat keukenpapier.
  • Smelt de boter.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de taartvormpjes in met wat boter en bebloemd een beetje. Ik heb siliconen taartvormpjes dan hoeft dit niet.
  • Doe de eieren, suiker, vanillesuiker, zeste van limoen en vanille extract in een mengkom (met je keukenmachine of met een handmixer)
    Mix tot een romige luchtige massa.
    Giet er dan de gesmolten boter bij en mix nog even goed door.
    Voeg de zelfrijzende bloem en het snuifje bakpoeder toe en mix nog even kort (mixen op de laagste snelheid). De restjes bloem aan de rand kan je even mengen met een spatel.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze niet te vol want de ananasringen komen hier nog en de cakejes zullen nog wat rijzen.
    Leg de ananasringen in het midden van het deeg.
  • Bak de cakejes ongeveer 20 a 25min in de oven tot de cakejes mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar de cakejes luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord ananas, bakken, dessert, gebak, gemakkelijk brood, snel klaar, voor bij de koffie