Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes, een snel doordeweeks eenpansgerecht voor op je weekmenu. Lekkere riso pasta met groene pesto en daarin de lekkerste gehaktballen. Allemaal gemaakt in één pan, weinig werk, snel klaar en gewoon super lekker

Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta pesto ovenschotel met gehaktballetjes, een snel doordeweeks eenpansgerecht voor op je weekmenu. Lekkere riso pasta met groene pesto en daarin de lekkerste gehaktballen. Allemaal gemaakt in één pan, weinig werk, snel klaar en gewoon super lekker
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 90 gr groene pesto + 2el extra voor de gehaktballetjes
  • 1 ei
  • 40 gr paneermeel
  • 1 ui
  • 300 gr orzo / riso pasta
  • 500 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 ml room
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballen.
    Meng het gehakt met de 2el groene pesto, ei, paneermeel, peper en zout.
    Rol er balletjes van en zet ze even afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm alvast een oven voor op 185 graden.
  • Voeg een royale scheut olijfolie toe in een stoofpot of pan (die in de oven mag).
    Bak hierin de ui  eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er de (ongekookt) orzo en groene pesto (90gr) bij, roer even en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er dan de bouillon bij. Roer even.
    Leg de gehaktballetjes in de pan/stoofpot.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 25 a 30min.
  • Snij de mozzarella in stukjes.
    Wanneer de pasta zo'n 25 a 30min in de oven staat. Strooi je er de mozzarella over en laat nog zo'n 10min mee bakken.
    Serveer dan
Trefwoord eenpansgerecht, eenpanspasta, gehaktballetjes, mozzarella, ovenschotel, pasta, pesto, riso, snel klaar, weekmenu