Gebakken havermout met banaan en chocolade
Lekker makkelijk recept voor Gebakken havermout met banaan en chocolade, een heerlijk gezond ontbijt of tussendoortje. Een super simpel en snel recept om voedzaam mee te ontbijten. Slechts enkele ingrediënten heb je nodig en weinig werk. Extra lekker met een lepeltje pindakaas.
Totale tijd 40 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
- 2 bananen (rijpe)
- 2 eieren
- 2 el honing
- 1 tl vanille extract
- 200 ml melk (halfvolle - amandel - ... )
- 65 gr pindakaas (*) - Optioneel
- 180 gr havermout (fijne)
- 1 tl bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 40 gr pure chocolade (**)
(*) Kies voor een 100% natuurlijke pindakaas (gemaakt van alleen maar pindanoten)
(**) Probeer voor een pure chocolade te kiezen van minstens 70%. Je kan hier gaan werken met een reep chocolade die je in kleinere stukjes gaat hakken (niet te fijn want je wilt de chocolade nog kunnen proeven). Of je kan ook chocolate chips gebruiken.
Trefwoord banaan, chocolade, gebakken havermout, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt, snel klaar, tussendoortje