Ga terug
Lekker en eenvoudig recept voor Broodpudding met kriekjes, heerlijk smeuïg en ideaal om oud brood of sandwiches in te te verwerken. Ideaal om te serveren als ontbijt, tussendoortje of snack en heel lekker met vanillesaus.

Broodpudding met kriekjes

Lekker en eenvoudig recept voor Broodpudding met kriekjes, heerlijk smeuïg en ideaal om oud brood of sandwiches in te te verwerken. Ideaal om te serveren als ontbijt, tussendoortje of snack en heel lekker met vanillesaus.
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bokaal kersen of krieken op sap (ik gebruikt hier een bokaal van +/- 350gr)
  • 300 ml melk
  • 50 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr
  • 1 tl vanille extract
  • 4 sandwiches (*)
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Begin met de krieken/kersen te laten uitlekken. Met het sap gaan we nu niets doen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet een taartvorm een beetje in.
  • Doe de melk, boter, suiker en vanillesuiker in een kookpotje. Zet op een zacht vuurtje. Laat de boter en suiker zachtjes smelten in de melk. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
  • Breek ondertussen de sandwiches in kleinere stukjes. Voeg de eitjes, vanille extract toe samen met het bakpoeder. Meng alvast even goed.
    Giet er dan het melk-boter-suiker mengsel bij. Meng goed.
    Giet dit mengsel in de taartvorm en verdeel er de uitgelekte kriekjes/kersen over.
    Bak voor zo'n 30min in de oven tot het mengsel mooi gebakken is.
    Haal uit de oven, laat heel even afkoelen en serveer dan warm of lauw.
    Serveertip! Heel lekker met een bolletje ijs of vanillesaus (check notities).

Notities

(*) Je kan ook boterhammen gebruiken. Gebruik dan zo'n 8 boterhammen. 
Wil je hier een makkelijk vanillesausje bij serveren. Gebruik dan een pakje vanillepudding van Imperial. Voeg zo'n 75ml extra melk toe, je wilt het sausje iets lopender dan pudding. 
Trefwoord brood, broodpudding, gezond tussendoortje, kriekjes, ontbijt, sandwich, snel klaar, vanille, vanillesaus