Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken

Ovenschotel met puree en gehakt

Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken
5 van 2 stemmen
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr aardappelen (bloemige)
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 500 gr gehakt
  • 2 appelen (type Jonagold)
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 2 a 3 el ricotta
  • scheutje melk
  • Boter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de aardappelen te schillen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • Ondertussen kan je de groentjes al gaan versnijden.
    Pel de ui en hak fijn.
    Was de preien en hak fijn.
    De appelen snij je in kleine blokjes. Je mag deze schillen maar hoeft niet.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en prei aan voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig zodat deze niet aanbakken of bruin worden.
    Doe er dan het gehakt bij en bak mooi rul.
    Voeg dan de blokjes appel en kerriepoeder toe. Laat nog een minuutje mee bakken. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Ondertussen zullen ook de aardappelen gaar zijn. Giet ze af en pureer ze samen met de ricotta, scheutje melk, peper en zout. Voor de liefhebbers, je kan ook wat nootmuskaat toevoegen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schep het groente-gehakt mengsel in een ovenschaal. Verdeel er de aardappelpuree over en sprei mooi uit zodat het groente-gehakt mengsel mooi bedekt is.
    Werk af met nog enkele kleine stukjes boter.
    Zet nog voor zo'n 15min in de oven.
    TIP! Je kan de ovenschotel ook al een dag op voorhand maken en dan bak je deze gewoon op de dag zelf af in de oven voor zo'n 30 a 35min.
Trefwoord aardappelen, aardappelpuree, appel, doordeweeks recept, gehakt, op voorhand maken, ovengerecht, ovenschotel, weekmenu