Ga terug
Snel en makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Raffaello en passievrucht, eentje dat smaakt bij iedere gelegenheid. Of het nu voor een feestje is of gewoon voor tijdens het weekend, deze smaakt altijd. Super simpel om te maken, klaar in minder dan 30min en ideaal voor een grotere groep van mensen.

Cheesecake in een glaasje met Raffaello en passievrucht

Snel en makkelijk recept voor Cheesecake in een glaasje met Raffaello en passievrucht, eentje dat smaakt bij iedere gelegenheid. Of het nu voor een feestje is of gewoon voor tijdens het weekend, deze smaakt altijd. Super simpel om te maken, klaar in minder dan 30min en ideaal voor een grotere groep van mensen.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 el boter
  • 90 gr koekjes (speculaas, Sprits, Maria, ...)
  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 150 gr yoghurt (kies voor een stevige volle yoghurt of Griekse yoghurt)
  • 70 gr poedersuiker
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1/2 tl vanille extract
  • 200 ml slagroom
  • +/- 18 Raffaello's
  • +/- 12 passievruchten

Instructies
 

  • Begin met de boter te smelten.
    Maal de koekjes fijn in een blender.
    Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter. Meng goed, dit zal een vrij droge massa zijn.
    Verdeel dit over de 6 glaasjes. Zet even opzij.
  • Doe de roomkaas in een mengkom en mix dit alvast even los.
    Voeg er vervolgens de yoghurt aan toe samen met de poedersuiker, zeste van limoen en vanille extract. Mix opnieuw tot een gladde massa.
    Giet er dan de room bij en mix tot een luchtige ietwat stevige mousse.
  • Schep een dun laagje van de mousse op de koekjes in het glaasje en spreid mooi egaal uit.
    Plet nu 2 Raffaello's en strooi over de mousse gevolgd door nog een laagje van de mousse.
    TIP! Ik gebruikte hier 2 Raffaello's per glaasje. Wil je iets minder, dan gebruik je er meer. Ben je echt verzot dan gebruik je er 3. Als afwerking, reken ik ook nog 1 Raffaello (in z'n geheel) per glaasje. Hou daar rekening mee.
    Halveer dan de passievruchten en schep het passievrucht op de mousse. Ik gebruikte hier 2 passievruchten per glaasje. Wil je iets meer passievrucht, reken dan 1 extra passievrucht per glas.
    Werk de glaasjes af met nog extra Raffaello in z'n geheel.
  • Zet in de koelkast tot voor het serveren.
    Smakelijk
Trefwoord cheesecake, dessert in een glaasje, klaar in 30min, passievrucht, raffaello, snel klaar, yoghurt