Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Hartige pannenkoeken met kip, een snel en gezond doordeweekse maaltijd of je kan deze ook als hapje serveren. We vullen de pannenkoeken wrap met roomkaas, kipfilet, sla en wat zongedroogde tomaten. Maar je kan hier volop in gaan variëren en je hebt deze klaar in minder dan 30min

Hartige pannenkoeken met kip

Lekker makkelijk recept voor Hartige pannenkoeken met kip, een snel en gezond doordeweekse maaltijd of je kan deze ook als hapje serveren. We vullen de pannenkoeken wrap met roomkaas, kipfilet, sla en wat zongedroogde tomaten. Maar je kan hier volop in gaan variëren en je hebt deze klaar in minder dan 30min
Totale tijd 30 minuten
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 gr roomkaas
  • +/- 16 sneetjes kipfilet (beleg) in sneetjes = kippenwit
  • 150 gr zongedroogde tomaten (*)
  • Rucola

Hartige pannenkoeken

  • 120 gr patisseriebloem
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 80 ml bruiswater
  • 100 ml melk
  • 4 eieren
  • Peper en zout
  • Olie

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de hartige pannenkoeken.
    Doe de bloem in een mengkom samen met de peterselie en bieslook, peper en zout. Meng dit alvast even.
    Giet er dan het bruiswater bij samen met de melk en eitjes. Roer goed los tot een glad deeg.
  • Verhit een pan met wat olie, schep wat van het deeg in de pan en bak de pannenkoeken mooi goudbruin. Gebruik niet te veel deeg, de pannenkoeken mogen niet te dik worden anders ga je ze niet mooi kunnen rollen (dan kunnen ze breken).
    Eenmaal gebakken, leg op een bord. Bak eerst zo alle pannenkoeken. Dan kunnen deze afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, neem een pannenkoeken en wrijf in met wat roomkaas. Beleg met wat sneetjes kippenfilet gevolgd door kleine stukjes zongedroogde tomaten en wat rucola. Rol strak op.
    Je kan deze nu perfect al eten toch zeker als je deze als doordeweekse maaltijd serveert.
  • Serveer je deze als hapje, dan kan je ze perfect enkele uren van tevoren al samenstellen en oprollen. Rol ze daarna individueel nog eens strak in plasticfolie. Leg zo in de koelkast.
    Vlak voor het serveren, verwijder je de folie en snij in plakjes van zo'n 4cm.

Notities

(*) Probeer voor halfgedroogde tomaten te kiezen, deze zijn iets minder taai. 
Trefwoord borrelhapje, doordeweeks recept, hapje, hartige pannenkoeken, kip, pannenkoeken, roomkaas, snel klaar