Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Speculaas pannenkoeken, heerlijk luchtige pannenkoeken met lekker veel speculaas in verwerkt. Serveer deze als ontbijt, tussendoortje of bij de brunch. Heerlijk met stukjes peer of gebakken appeltjes

Speculaas pannenkoeken

Lekker makkelijk recept voor Speculaas pannenkoeken, heerlijk luchtige pannenkoeken met lekker veel speculaas in verwerkt. Serveer deze als ontbijt, tussendoortje of bij de brunch. Heerlijk met stukjes peer of gebakken appeltjes
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 25 gr boter
  • 60 gr speculaaspasta
  • 50 gr speculaas koekjes
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker (1 zakje = 8 a 10gr)
  • 3 eieren
  • 175 ml melk
  • 2 peren

Instructies
 

  • Begin met de boter en speculaaspasta samen te smelten.
  • Doe ondertussen de speculaas in een blender en maal deze fijn.
  • Doe de fijngemalen speculaas in een mengkom samen met de bloem, bakpoeder en de vanillesuiker. Meng dit alvast even.
    Giet er de gesmolten boter en speculaaspasta bij samen met eitjes en melk.
    Mix dit tot een gladde massa.
  • Verhit een pan met wat olie en schep zo'n 1 a 1,5el (per pannenkoek) van het deeg in de pan. De pannenkoeken zetten tijdens het bakken wel wat uit en zullen ook goed rijzen. Maar je kan wel zo'n 2 a 3 pannenkoekjes in een pan bakken. Bak ze mooi goudbruin.
  • Serveer de pannenkoeken met wat blokjes peer en eventueel nog gesmolten speculaaspasta.
Trefwoord bakken, brunch, gezond ontbijt, pannenkoeken, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, tussendoortje