Ga terug
Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.

Aardappel wafels

Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr aardappelpuree
  • 40 gr patisseriebloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 2 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 ei + 4 extra om er gekookt bij te serveren
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • gemengde sla
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de aardappelpuree te mengen met de patisseriebloem, een snuifje bakpoeder en de Parmezaanse kaas.
    Doe er dan het eitje, peterselie, bieslook, peper en zout bij. Meng goed.
    Zet even opzij, je kan ondertussen al rustig je wafelijzer verwarmen
  • Kook alvast water en kook daarin de 4 eitjes voor zo'n 5 a 6min. Het mag nog een beetje lopend zijn. Leg daarna direct in een kom met koud water.
    Verhit een pan zonder vetstof en bak hierin de spekjes.
  • Ondertussen zal je wafelijzer wel warm zijn. Vet een beetje in
    Schep daarin zo'n 1 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak ze zo'n 3 a 4min tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
  • Serveer de wafeltjes warm met de eitjes, spekjes en sla.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, aardappelpuree, doordeweeks recept, eitjes, hartige wafels, spekjes, wafels, weekmenu