Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!

Appelcake met kaneel

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 Cakevorm (ik gebruikte een platte rechthoekige)

Ingrediënten
  

Appeltjes

  • 2 appelen (type Jonagold)
  • 1 tl kaneel
  • 45 gr suiker

Kaneel laagje

  • 120 gr boter
  • 150 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 2 el kaneel

Cake

  • 110 gr boter
  • 360 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 200 gr suiker
  • 250 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Begin met de appeltjes te schillen en het klokhuis te verwijderen.
    Snij in kleine blokjes en doe in een kommetje. Voeg kaneel en suiker toe. Meng en zet even opzij.
  • Voor het kaneel laagje, gaan we eerste de boter smelten.
    Eenmaal gesmolten, haal van het vuur. Voeg de bruine suiker en kaneel toe. Meng goed en zet ook even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de binnenkant van je cakevorm met bakpapier.
  • Dan gaan we de cake maken.
    Doe de bloem, snuifje bakpoeder en suiker in een mengkom. Roer dit alvast even los.
    Doe er dan de melk, vanille extract, eitjes en gesmolten boter bij. Mix kort tot je een glad deeg hebt. Je hoeft dit echt niet schuimig of romig te kloppen.
    Als laatste voeg je de appeltjes toe. Het kan zijn dat er wat sap is vrijgekomen, zorg ervoor dat hiervan niet te veel bij het deeg komt.
  • Giet het deeg in de bakvorm, spreid mooi egaal uit.
    Verdeel over het deeg hoopjes van het kaneel laagje. Met een mes kan je het een beetje mengen onder het deeg maar niet te veel.
    Bak de cake voor zo'n 45 a 50min (afhankelijk van de grootte van je vorm). Check met een satéprikker of de cake binnenin gaar is.
    Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Je kan de cake zo serveren of je kan eventueel nog afwerken met wat glazuur
    Hiervoor meng je 125gr poedersuiker met 2el melk. "Drizzle" dit over de cake en laat zo'n 10min staan zodat de glazuur harder kan worden.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, cake, dessert, gebak, kaneel, snel klaar, voor bij de koffie