Ga terug
Snel en makkelijk recept voor Eenpanspasta met tomatensaus en salami, een ideaal doordeweeks gerecht voor op je weekmenu. Eentje dat klaar is in amper 30min. Verwacht je aan tortellini in een romige tomatensaus met spinazie, zongedroogde tomaten en salami. Snel klaar, weinig afwas en gewoon heerlijk van smaak.

Eenpanspasta met tomatensaus en salami

Snel en makkelijk recept voor Eenpanspasta met tomatensaus en salami, een ideaal doordeweeks gerecht voor op je weekmenu. Eentje dat klaar is in amper 30min. Verwacht je aan tortellini in een romige tomatensaus met spinazie, zongedroogde tomaten en salami. Snel klaar, weinig afwas en gewoon heerlijk van smaak.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2,5 el tomatenpuree
  • 250 ml room
  • 200 gr zongedroogde tomaten (*)
  • 250 gr kerstomaten (gehalveerd)
  • 100 gr spinazie
  • 350 ml bouillon (kip of groente bouillon)
  • 500 gr verse tortellini of ravioli (vulling naar keuze)
  • 200 gr salami
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de ui te pellen en fijn te hakken
    Pel de look en hak heel fijn.
    Halveer de kerstomaten
  • Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie en eventueel ook wat van de olie van de zongedroogde tomaten.
    Stoof hierin de fijngehakte ui eerst aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look bij samen met de tomatenpuree. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er vervolgens de room bij en roer goed los. Doe er eveneens de zongedroogde tomaten en gehalveerde kerstomaten bij. Laat zo'n 4 a 5min zachtjes sudderen.
  • Doe er dan de spinazie bij en giet er dan de warme bouillon over zodat deze al wat kan slinken. Roer even en laat de spinazie verder slinken in de saus.
    De saus zal wat aan de waterachtige kant zijn maar de pasta zal het vocht gaan opnemen.
    Voeg de verse tortellini of ravioli toe. Roer goed zodat deze mooi in de saus liggen. Laat zo'n 6 a 7min zachtjes sudderen tot de pasta gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Ondertussen kan je de salami nog in kleine stukjes snijden. Voeg de stukjes salami op het laatste toe en roer nog even goed.
    Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout
    Serveer dan direct.

Notities

(*) Als het kan, kies dan voor halfgedroogde (kers)tomaten 
Trefwoord eenpansgerecht, eenpanspasta, klaar in 30min, pasta, salami, tomatensaus, tortellini, weekmenu