Ga terug
Lekker makkelijk recept voor taart met Brie, peer en ham, een ideaal voorgerecht voor je kerstmenu en kerstdiner. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met gebakken peer, Brie, ham en wat honing. Heel eenvoudig en snel om te maken en super feestelijk

Taart met brie, peer en ham

Lekker makkelijk recept voor taart met Brie, peer en ham, een ideaal voorgerecht voor je kerstmenu en kerstdiner. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met gebakken peer, Brie, ham en wat honing. Heel eenvoudig en snel om te maken en super feestelijk
Totale tijd 45 minuten
Gang voorgerecht
Porties 4

Equipment

  • 4 taartvormpjes +/- 10 a 12 cm

Ingrediënten
  

  • 2 Conference peren (niet te rijp - mag nog ietwat stevig aanvoelen)
  • 1 klontje boter
  • tijm (vers of gedroogd)
  • 1,5 tl honing + extra
  • 4 plakjes bladerdeeg (*)
  • 1,5 el zure room
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 spie Brie (of Camembert)
  • 4 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte gedroogde boerenham)
  • Radicchio (optioneel om af te werken)

Instructies
 

  • Begin met de peren te schillen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Verhit een pan met een klontje boter en bak hierin de blokjes peer voor zo'n 4 a 5min. De peren mogen nog een lekkere beet hebben.
    Op het laatste voeg je een snuifje tijm toe en de honing. Meng goed en haal dan van het vuur.
    TIP! je kan de peren al makkelijk 1h a 1h30 op voorhand bakken.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Vet de vormpjes een beetje in met boter.
  • Leg de plakjes bladerdeeg in de vormpjes, dit hoeft niet perfect te passen.
    Ik gebruikte vierkante plakjes bladerdeeg in ronde vormpjes die niet helemaal perfect passen. Het overhangende deeg (meer bepaald aan de hoeken) laat je gewoon overhangen, na het vullen kan je deze ietwat over de vulling vouwen.
    Prik enkele gaatjes in het bladerdeeg met behulp van een vork.
  • Meng de zure room met mosterd. Wrijf hiermee de bodem van de taartjes in. Gewoon een dun laagje.
    Verdeel hierover de gebakken peer gevolgd door enkele plakjes Brie. Strooi over de brie nog een klein snuifje tijm en een beetje honing.
    Vouw nu het overhangende deeg ietwat naar binnen.
  • Bak de taartjes mooi goudbruin voor zo'n 30min.
    Serveer dan direct afgewerkt met wat ham en optioneel wat fijngehakte radicchio.
    Ik serveerde de taartjes in hun vormpje dat is het makkelijkste.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier individuele  vierkante plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Gebruik je vers bladerdeeg, snij dan in plakjes zodat ze ietwat in de vormpjes passen. Die hoeft niet perfect te zijn, 
Trefwoord brie, feestdagen, feestmenu, gedroogde ham, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, mosterd, peren, snel klaar, voorgerecht, weinig werk, zure room