Ga terug
Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak

Croissant rolletjes met marsepein

Lekker makkelijk recept voor croissant rolletjes met marsepein, een lekker ideetje voor tijdens het ontbijt met kerst of de feestdagen. We gebruiken croissantdeeg dat we beleggen met roomkaas, confituur en marsepein. Klaar in amper 30min, snel klaar, weinig werk en heerlijk van smaak
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • 1 taartvorm 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 175 gr marsepein
  • 1 blik croissantdeeg (*)
  • 100 gr roomkaas
  • confituur (**)
  • 1 ei
  • 3 el poedersuiker
  • 1 a 2 el melk
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Begin met de marsepein in kleine stukje te snijden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet een taartvorm een beetje in met wat boter
  • Open het blik croissantdeeg en rol 2 stuks/croissants uit zodat je een rechthoekig/vierkantig stuk krijgt. Duw de schuine naden ietwat toe.
    Wrijf het deeg in met wat roomkaas, gevolg door wat confituur en strooi hierover wat marsepein. Rol dit op en snij deze in 3 of 4 stukken. Leg deze stukjes in de taartvorm.
    Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
    Je hoeft de rolletjes niet vlak tegen elkaar te leggen omdat ze tijdens het bakken nog zullen uitzetten.
  • Kluts het ei los en wrijf hiermee het deeg in.
    Bak de rolletjes voor zo'n 25min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze zo'n 5min afkoelen.
    Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor poedersuiker met 1el melk en snuifje kaneel. Meng goed. Is het nog te droog, begin dan met 1tl extra melk toe te voegen. Voeg je te veel melk toe dan wordt dit te lopend.
    Giet de glazuur over de rolletjes en serveer.
    Serveer deze rolletjes warm of lauw.

Notities

(*) ga voor het croissantdeeg waaruit je minstens 6 grote croissant uit kan halen (klik hier voor een voorbeeld = blikje van 340gr). Of ga voor 2 blikjes met de kleinere croissants. 
(**) Ik gebruikte hier een veenbessen compote/confituur. Je kan hier eender welke confituur voor gebruiken 
Trefwoord croissant, croissantdeeg, feestdagen, kerstmis, kerstontbijt, marsepein, ontbijt, roomkaas, snel klaar, veenbessen