Lekker en makkelijke recept voor Petit Beurre taartjes, een origineel alternatief op de bekende koekjestaart. Snelle feestelijke taartjes klaar in minder dan 30min ideaal voor tijdens de feestdagen of voor op je kerstmenu en kerstdiner. Met een vulling van roomkaas en speculaas of mascarpone en Nutella.
Begin met de mascarpone los te roeren met Nutella. Begin met de 2el Nutella. Proef en wil je nog meer Nutella smaak, dan voeg je nog een eetlepel toe. Nu kan je de taartjes al gaan opbouwen. Per taartje gebruikte ik 5 koekjes. Neem een koekje, smeer hierop een dun laagje van het Nutella-Mascarpone crème. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes en stapel deze mooi op elkaar.
Voor de afwerking, smelt je de chocolade au bain-marie. "Drizzle" hiervan over elk taartje een beetje. Decoreer eventueel met wat glitters. Bewaar deze afgedekt op een koele plaats.
Taartje met roomkaas en speculaas
Begin met de roomkaas los te mixen met poedersuiker en zeste van citroen. Nu kan je de taartjes al gaan opbouwen. Per taartje gebruikte ik 5 koekjes. Neem een koekje, smeer hierop een dun laagje van het roomkaas mengsel. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes en stapel deze mooi op elkaar.
Voor de afwerking, smelt je de speculaaspasta au bain-marie. "Drizzle" hiervan over elk taartje een beetje. Decoreer eventueel met wat glitters, verkruimelde speculaas en granaatappelpitjesBewaar deze afgedekt op een koele plaats.