Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg rolletjes met appel en speculaas, heerlijk als ontbijt, brunch of tussendoortje. Heerlijk krokant bladerdeeg met een vulling van speculaas, speculaaspasta en gebakken appeltje. Weinig werk en snel klaar

Bladerdeeg rolletjes met appel en speculaas

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg rolletjes met appel en speculaas, heerlijk als ontbijt, brunch of tussendoortje. Heerlijk krokant bladerdeeg met een vulling van speculaas, speculaaspasta en gebakken appeltje. Weinig werk en snel klaar
Totale tijd 40 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 appelen (type Jonagold)
  • 1 klontje boter
  • 1/2 tl kaneel
  • 1,5 el bruine suiker (=cassonade)
  • 1 vel bladerdeeg
  • speculaaspasta
  • 1 ei

Instructies
 

  • Begin met de appelen te schillen en verwijder het klokhuis.
    Snij in kleine blokjes.
    Verhit een pan met een klontje boter en voeg de blokjes appel toe samen met de kaneel. Bak deze voor zo'n 5min. Roer regelmatig.
    Voeg dan de bruine suiker toe en laat nog zo'n 2min bakken. De appeltjes moeten nog textuur hebben dus geen moes.
    Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg open en wrijf hier een mooi laagje speculaaspasta over. Verdeel er appeltjes over.
    Rol dan strak op. Snij dan dan zo'n plakjes van zo'n 2,5 a 3cm. Je kan dit het beste met een scherp broodmes doen. Snij echt en duw niet anders zullen ze niet mooi rond zijn.
    Leg deze in een ovenschaal. Ik gebruikte een ronde ovenschaal.
    Kluts het eitje los en wrijf hiermee het bladerdeeg in.
    TIP! Ik deed dit recept x2 om deze taartvorm mooi te vullen.
    Bak dit zo'n 25min tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
  • Ondertussen smelt je zo'n 2el speculaaspasta au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen vocht bij de pasta kan want dan gaat deze meteen schiften.
  • Haal de rolletjes uit de oven, laat ze zo'n 5min afkoelen.
    Giet er wat van de gesmolten speculaaspasta over.
    Serveer
Trefwoord appel, bakken, bladerdeeg, brunch, ontbijt, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, tussendoortje, weinig werk