Ga terug
Lekker makkelijke receptjes voor 3x wrap hapjes, feestelijke snelle hapjes ideaal voor tijdens de feestdagen. Drie verschillende vullingen met roomkaas, pesto, ham, kip ... geschikt in een kerstboom. Deze wrap rolletje zijn gewoon ideaal om je kerstmenu mee te beginnen

3x wrap hapjes

Lekker makkelijke receptjes voor 3x wrap hapjes, feestelijke snelle hapjes ideaal voor tijdens de feestdagen. Drie verschillende vullingen met roomkaas, pesto, geitenkaas, ham, kip ... geschikt in een kerstboom. Deze wrap rolletje zijn gewoon ideaal om je kerstmenu mee te beginnen
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

Wraps met kip & kaas vulling

  • 1 grote kipfilet
  • 150 gr roomkaas
  • 1 el mayonaise
  • 50 gr gedroogde veenbessen
  • 70 gr cheddar kaas (geraspt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • Wraps - zachte tortilla's
  • Peper en zout

Wraps met pesto & ham

  • 150 gr mascarpone (of roomkaas of ricotta)
  • 2 a 3 el groene pesto (*)
  • +/- 8 plakjes gedroogde ham (type Ganda ham, Parma, ... )
  • Rucola
  • wraps
  • Peper en zout

Wraps geitenkaas & zongedroogde tomaten

  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr roomkaas (type philadelphia)
  • 1 tl honing
  • 100 gr halfgedroogde tomaten
  • Rucola
  • Wraps

Instructies
 

Wraps met kip & kaas vulling

  • Begin met de kip. Ik heb deze gepocheerd in water met bouillonblokje. Breng daarvoor water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe. Roer goed om te lossen. Eenmaal dit kookt, zet het vuur heel zacht en leg de kipfilet in de bouillon. Gaar zo de kipfilet. Eenmaal gaar, haal uit de bouillon en laat volledig afkoelen
    TIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken.
    Of je kan de kipfilet ook gewoon bakken in een pan of oven.
    Eenmaal volledig afgekoeld, snij de kipfilet in kleine stukjes.
  • Roer de roomkaas los met de mayonaise.
    Doe er de stukjes kipfilet, gedroogde veenbessen, cheddar kaas, bieslook, peper en zout bij. Meng goed. Vind je deze massa nog iets te vast, voeg nog wat roomkaas of mayonaise toe.
  • Leg een grote vel plasticfolie op je werkoppervlak en leg hierop je wrap.
    Wrijf de wraps in met deze vulling en rol stevig op. Verpak dan de wrap stevig in de plasticfolie. Vouw de uiteinden goed straks dicht. Leg ze zo minstens 30min in de koelkast.
    TIP! Je kan ze ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Vlak voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij in plakjes en serveer direct.

Wraps met pesto & ham

  • Begin met de mascarpone te mengen met groene pesto, peper en zout.
    TIP! Voeg zo'n 2 a 3el pesto toe naar gelang naar eigen smaak.
  • Leg een grote vel plasticfolie op je werkoppervlak en leg hierop je wrap.
    Wrijf in met het mascarpone-pesto mengsel. Verdeel hiervoor wat plakjes gedroogde ham en de rucola. Rol strak op. Verpak dan de wrap stevig in de plasticfolie. Vouw de uiteinden goed straks dicht. Leg ze zo minstens 30min in de koelkast.
    TIP! Je kan ze ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken. 
    Vlak voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij in plakjes en serveer direct.

Wraps geitenkaas & zongedroogde tomaten

  • Doe de geitenkaas, roomkaas en honing in een blender en mix dit tot een gladde massa. Als dit nu te lopend is geworden. Zet dan 30 a 60min in de koelkast.
    Snij de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder het geitenkaas-roomkaas mengsel. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Leg een grote vel plasticfolie op je werkoppervlak en leg hierop je wrap. 
    Wrijf in met het geitenkaas-tomaten mengsel. Verdeel hiervoor wat rucola. Rol strak op. Verpak dan de wrap stevig in de plasticfolie. Vouw de uiteinden goed straks dicht. Leg ze zo minstens 30min in de koelkast.
    TIP! Je kan ze ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken. 
    Vlak voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij in plakjes en serveer direct. 
Trefwoord borrelhapje, feestdagen, feestmenu, gedroogde ham, hapje, kaas, kerstmenu, kerstmis, kip, pesto, roomkaas, snel klaar, weinig werk, wraps