Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Kaasstengels met spek. Een simpel en snel bladerdeeg hapje met roomkaas, geraspte kaas en spek. Ideaal om te serveren bij je kerstmenu tijdens de feestdagen of tijdens een borrel. Klaar in amper 20min.

Kaasstengels met spek

Lekker makkelijk recept voor Kaasstengels met spek. Een simpel en snel bladerdeeg hapje met roomkaas, geraspte kaas en spek. Ideaal om te serveren bij je kerstmenu tijdens de feestdagen of tijdens een borrel. Klaar in amper 20min.
5 van 2 stemmen
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr geraspte kaas (naar keuze - belegen zal iets meer smaak geven)
  • +/- 12 Sneetjes gerookt spek (dun gesneden) -
  • 1 ei
  • 3 el yoghurt
  • 1 mayonaise
  • 1 el mosterd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg open op de beklede bakplaat.
    Smeer volledig in met de roomkaas en strooi er 2/3 van de geraspte kaas over.
    Snij nu stroken van het bladerdeeg die even breed en lang zijn zoals je spek. Gebruik je een ronde vel bladerdeeg, dan ga je ook het spek ietwat moeten bijsnijden. Zo kan je het deeg optimaal gebruiken.
    Leg nu op elke strook een sneetje spek.
    Neem nu beide uiteinden vast en draai ietwat.
  • Verdeel de stengels over de gehele bakplaat.
    Kluts het ei los en wrijf hiermee de stengels ietwat in. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.
    Bak de stengels zo'n 15 a 20min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
  • Ondertussen kan je nog snel het sausje maken. Meng de yoghurt met de mayonaise en mosterd.
  • Wanneer de stengels gebakken zijn, haal uit de oven. Laat ze eerst ietwat afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster.
    Je kan de kaasstengels zowel lauw als koud serveren
    Serveer met het mosterdsausje.
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, feestdagen, feestmenu, kaas, kerstmenu, kerstmis, mosterd, roomkaas, snel klaar, spek, weinig werk