Ga terug
Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.

Cheesecake taartjes

Lekker makkelijke cheesecake taartjes, een super makkelijk dessertje voor op je kerstmenu tijdens de feestdagen. Lekker krokant bladerdeeg, een fris laagje cheesecake mousse afgewerkt met een compote op basis van veenbessen en frambozen. Simpel, klaar in amper 30min en je kan het op voorhand maken.
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg (*)
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 2,5 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 ml Inex room 40%

Veenbessen-frambozen compote

  • 250 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 200 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (+/- 10gr per zakje)

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de compote
    TIP! Je kan deze makkelijk al zo'n 2 a 3 dagen op voorhand maken.
    Doe de veenbessen samen met de frambozen, suiker en vanillesuiker in een kookpotje. Voeg ook een klein scheutje water toe. Zet op een middelhoog vuur en roer in het begin goed zodat de suiker kan oplossen. Laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 20 a 25min tot je een mooi vaste compote krijgt.
    Proef en voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
    Laat de compote helemaal afkoelen en bewaar dan goed afgedekt in de koelkast.
  • Nu gaan we het bladerdeeg bakken.
    Verwarm de oven voor op 205 graden
    Gebruik je net zoals mij kleine individuele plakjes bladerdeeg uit de diepvries, laat deze dan eerst op tijd ontdooien.
    Gebruik je een vel vers bladerdeeg, snij dan in 4 vierkantjes of rondjes. Of met een uitsteker.
    Leg op een beklede bakplaat. Prik in het midden enkele gaatjes met behulp van een vork. Wrijf het bladerdeeg in met wat losklopt ei en strooi er wat suiker over.
    Bak het bladerdeeg mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min. Hou op het laatste goed in de gaten.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar ze dan onder wat aluminiumfolie of in een koekjesdoos.
    TIP! Je kan deze bladerdeeg bodems al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Voor het cheesecake laagje.
    Doe de roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er de room bij. Klop dit op tot een stevige mousse.
    TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Dek goed af en bewaar in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, smeer je wat van de cheesecake mousse op de bladerdeeg taartjes en werk af met wat van de compote
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier diepvries bladerdeeg. Dit zijn kleine individuele bladerdeeg vellen. Gebruik je één groot vel vers bladerdeeg, verdeel dit dan in 4 individuele porties. 
Trefwoord bladerdeeg, cheesecake, dessert, feestdagen, feestmenu, gebak, kerstmenu, kerstmis, op voorhand maken, snel klaar, veenbessen