Lekker makkelijk recept voor Havermout wafels met speculaas, heerlijk als ontbijt of als tussendoortje. Een super makkelijk gezond recept dat altijd smaakt. Serveer met gebakken appeltjes en wat gesmolten speculaaspasta.
125gryoghurt(griekse yoghurt - of stevige volle yoghurt)
60mlmelk
1tlvanille extract
2eieren
2appelen
2elspeculaaspasta
Instructies
Doe de havermout en speculaas koekjes in een blender en maal fijn. Voeg er bakpoeder en kaneel aan toe. Zet even opzij.
Doe de banaan in een mengkom en plet deze. Voeg hier yoghurt, melk, vanille extract en eieren aan toe. Meng goed. Doe hier het havermout-speculaas mengsel bij. Meng goed. Dit is een vrij stevig vast mengsel.
Snij ondertussen nog even de appel in kleine blokjes en bak deze in een pan met een beetje kokosolie of boter samen met een snuifje kaneel. Smelt ook de speculaaspasta au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen vocht bij het de pasta kan want dan gaat deze schiften.
Verhit je wafelijzer en schep zo'n 1,5el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin. TIP! De wafeltjes zijn op hun lekkerste als ze nog warm zijn.
Serveer de wafeltjes met de gebakken appeltjes en giet er wat gesmolten speculaaspasta over.