Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Chocolade Panna Cotta taart, het ideale dessert voor op je kerstmenu. Deze taart kan je makkelijk op voorhand maken en heeft een heerlijke chocolade smaak. Simpel, snel klaar en weinig werk

Chocolade Panna Cotta taart

Lekker makkelijk recept voor Chocolade Panna Cotta taart, het ideale dessert voor op je kerstmenu. Deze taart kan je makkelijk op voorhand maken en heeft een heerlijke chocolade smaak. Simpel, snel klaar en weinig werk
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie taartdeeg (*)
  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 50 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • room
  • melk
  • 3 a 4 el confituur of compote (**)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 garden.
    Bekleed je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan langs de kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg.
    Bak dit blind (opgevuld met bakpapier en bakbonen/rijst ...) voor zo'n 15min. Verwijder dan voorzichtig het bakpapier en deze vulling. Bak nog eens voor zo'n 7 a 8min tot deze mooi goudbruin begint te kleuren.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de Panna Cotta, begin met de gelatine te weken in koud water.
    Breek de chocolade in kleinere stukken en zet even opzij.
    Doe de room en melk in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Voeg dan de chocolade toe aan de warme melk en room (laat het kookpotje op een zachte vuurtje staan). Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Eenmaal gesmolten haal van het vuur en voeg dan de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer nu goed zodat deze kunnen oplossen.
    Laat dit ietwat afkoelen, niet volledig want je moet dit nog kunnen gieten. Dit mag nog niet opstijven.
    Je kan nu optioneel de bodem van de taartvorm inwrijven met confituur of compote.
    Als de Panna Cotta lauw is giet in de taartvorm en zet voor minstens 4h (of langer/ de dag ervoor) in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de taart zo'n 10min voor het serveren uit de koelkast zodat ze wat op kamertemperatuur kan komen
    Ik decoreerde de taart met takjes rozemarijn en veenbessen (opgelet! je mag deze niet opeten zo)

Notities

(*) Je kan kant-en-klaar kruimeldeeg gebruiken of maak dit zelf met dit makkelijke recept 
(**) Je kan op de bodem optioneel wat confituur of compote smeren. Ik smeerde er wat homemade veenbessen compote over maar je kan ook  aardbeien of frambozen confituur gebruiken. 
> Homemade veenbessen confituur : 250gr (verse of diepvries) veenbessen samen met 100gr suiker en een scheutje water in kookpotje doen. Breng zachtjes aan de kook, roer even goed. Laat dit zo'n 30min zachtjes sudderen. Ondertussen roer even doorheen de veenbessen en duw ze platter. Het water zal verdampen en een dikke compote vormen. Laat volledig afkoelen. 
Trefwoord chocolade, dessert, feestdagen, feestmenu, kerstdessert, kerstmenu, kerstmis, panna cotta, room