Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Wafels met havermout en banaan, ideaal als gezond glutenvrij ontbijt of tussendoortje. Wafels zonder suiker en zonder boter. Ze vragen weinig werk en zijn super snel klaar. Bakken maar!

Wafels met havermout en banaan

Lekker makkelijk recept voor Wafels met havermout en banaan, ideaal als gezond glutenvrij ontbijt of tussendoortje. Wafels zonder suiker en zonder boter. Ze vragen weinig werk en zijn super snel klaar. Bakken maar!
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 bananen (heel rijp)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de havermout fijn te malen in een blender. Helemaal perfect fijn zoals bloem of meel ga je dit niet krijgen.
    Meng dit havermeel met bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
  • Pel de bananen en doe in een kom. Plet deze of je kan er ook de mixer inzetten.
    Doe er de eitjes en vanille extract bij. Roer goed los.
    Doe er het haver mengsel bij en roer goed. Dit zal een vrij vast deeg zijn.
  • Verhit je wafelijzer en vet eventueel een beetje in.
    Schep nu zo'n 1 a 1,5el (per wafeltje) van het deeg in de ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin.
    Serveer ze warm of laat ze ietwat afkoelen.
    TIP! Ze zijn warm of lauw op hun beste. Serveer met vers fruit en/of wat geraspte pure chocolade.
Trefwoord bananen, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt, tussendoortje, wafels