Ga terug
Snel en makkelijk recept voor Pudding taart met peer en bramen. We gebruiken bladerdeeg als bodem, deze krijgt een snelle vanillepudding op basis van crème fraîche afgewerkt met gebakken peren en bramen. Simpel, weinig werk en super lekker!

Pudding taart met peer en bramen

Snel en makkelijk recept voor Pudding taart met peer en bramen. We gebruiken bladerdeeg als bodem, deze krijgt een snelle vanillepudding op basis van crème fraîche afgewerkt met gebakken peren en bramen. Simpel, weinig werk en super lekker!
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 2 peren (*)
  • 1 klontje boter
  • 1 el bruine suiker (= cassonade)
  • 400 gr crème fraîche
  • 50 gr suiker
  • 2 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr per zakje)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 el vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 125 gr bramen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de peren te bakken.
    Schil de peren , verwijder het klokhuis en en snij in plakjes.
    Verhit een pan met een klontje boter en bak de peren langs beide kanten tot ze lichtjes beginnen kleuren. Strooi er dan de bruine suiker over en laat nog enkele minuutjes bakken. Haal van het vuur en laat ietsje afkoelen.
  • Voor de vanille pudding.
    Hiervoor mengen we de crème fraîche met de suiker, vanillesuiker, vanille extract, vanille puddingpoeder en zeste van citroen. Meng tot een gladde crème.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet je taartvorm eerst een beetje in en bebloem ook.
    Bekleed de vorm dan met het bladerdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overhangende deeg.
  • Giet de crème in de vorm en verdeel er dan de plakjes peer over en de bramen. Je mag deze ietwat in de crème duwen maar ze mogen nog zichtbaar zijn.
    Bak de taart voor zo'n 35 a 40min in de oven tot de pudding mooi stevig en goudbruin gebakken is. Haal dan uit de oven
  • Tijdens het bakken zal de crème beginnen uitzetten in de hoogte maar eenmaal hij uit de oven komt zal dit inzakken. Dat is normaal.
    Laat de taart ofwel volledig afkoelen of serveer deze lauw.
    Smakelijk

Notities

(*) Gebruik hiervoor geen te rijpe peren. We gaan deze eerst bakken, als deze te rijp zijn gaan deze moes worden. 
Trefwoord bladerdeeg, bramen, crème fraîche, dessert, gebak, peren, snel klaar, weinig werk