Ga terug
Lekker en makkelijk recept voor Cake met peren en marsepein. Een heerlijke snelle herfstige cake ideaal voor bij de koffie of thee. Ideaal om te rijpe peren in te verwerken

Cake met peren en marsepein

Lekker en makkelijk recept voor Cake met peren en marsepein. Een heerlijke snelle herfstige cake ideaal voor bij de koffie of thee. Ideaal om te rijpe peren in te verwerken
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (of cakevorm)

Ingrediënten
  

  • 2 peren (*) + optioneel wat citroensap
  • 180 gr marsepein
  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 80 gr suiker
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • amandel extract (optioneel - naar smaak)
  • 3 eieren
  • 250 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 90 ml melk

Instructies
 

  • Begin met de peren in fijne plakjes te snijden. Je hoeft ze niet te schillen. Zijn de peren aan de rijpe kant, overgiet dan een beetje met citroensap. Zet even opzij.
  • Snij de marsepein in kleine blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Ik gebruikte hier een taartvorm in aardewerk. Ik heb deze eerst goed ingevet en vervolgens bebloemd.
    Gebruik je een cakevorm, bekleed deze dan met bakpapier.
  • Doe de zachte boter, suiker, zeste van citroen en amandel extract (enkele druppeltjes) in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer). Mix dit romig en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Doe er dan 140gr van de marsepein bij en mix goed. Je zal dit niet perfect glad gemixt krijgen maar dat mag.
    Voeg dan één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Eenmaal alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
    Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Voeg nu afwisselend wat van het bloem mengsel toe gevolgd door wat melk. Mix tot een bijna glad deeg (door de marsepein, ga je dit niet perfect glad krijgen).
    Zet je mixer dan uit, de laatste restjes bloem kan je nog even mengen met een spatel.
    Voeg nu nog de resterende blokjes marsepein toe en meng nog even kort met een spatel.
  • Schep het deeg in de taartvorm of cakevorm.
    Schik er de plakjes peer in zodat deze rechtop staan.
    Bak de cake voor zo'n 35 a 40min (afhankelijk van de vorm die je gebruikt).
  • Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Notities

(*) Zorg ervoor dat je peer niet te rijp is maar ook niet nog veel te hard. Zo net tussenin. 
Trefwoord cake, dessert, gebak, marsepein, peren