Ga terug
De lekkerste chocolate chip cookies, dat is dit recept! Het zijn echt enorme koekjes waar je eindeloos lang van kan genieten met binnenin smeuïge chocolade. Deze zijn gebaseerd op de bekende Levain cookies en ideaal om met de kinderen te bakken.

Chocolate chip cookies

De lekkerste chocolate chip cookies, dat is dit recept! Het zijn echt enorme koekjes waar je eindeloos lang van kan genieten met binnenin smeuïge chocolade. Deze zijn gebaseerd op de bekende Levain cookies en ideaal om met de kinderen te bakken.
5 van 2 stemmen
Gang gebak, koekjes, Tussendoortje, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 gr chocolade (*)
  • 280 gr patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el maizena (of vanille puddingpoeder)
  • 1 snuifje zout
  • 120 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 100 gr suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eigeel

Instructies
 

  • Begin met de chocolade eerst fijner te hakken. Dit hoeft niet allemaal super fijn te zijn. Er mogen nog iets grotere stukjes tussenzitten dat maakt het koekje alleen maar lekkerder. Zet even opzij
  • Meng de bloem met de maizena, bakpoeder en snuifje zout.Zet opzij
  • Doe de boter, bruine suiker, suiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit op hoge snelheid voor zo'n 5min romig en luchtig. Schraap af en toe de zijkanten even los.
  • Doe er dan het ei en eigeel bij en mix opnieuw goed.
  • Voeg het bloem mengsel toe en mix tot een ietwat kruimelig deeg. Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe.
    Het deeg zal misschien op enkele plaatsen ietwat droog zijn maar dat komt goed.
  • Beleg een bord of bakplaat met wat bakpapier.
    Verdeel het deeg in 6 (+/- 150gr per hoopje) en rol ze een beetje tot een bal, de mijne zagen er meer als hoopjes uit 😃. Duw ook niet te hard aan, het mag er zo wat kruimelig uitzien.
    Zet dit een uurtje in de diepvries
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Leg nu de hoopjes op een beklede bakplaat. De koekjes zullen tijdens het bakken niet hard gaan uitzetten of uitlopen.
    Bak de koekjes dan zo'n 18 a 20min tot ze mooi goudbruin zijn.
    Haal ze dan uit de oven, laat ze zo nog minstens 20min liggen. Zo zullen ze binnenin nog een beetje garen. Ze zijn dan op hun lekkerste.
    Of je kan ze ook volledig laten afkoelen en luchtdicht bewaren.
    Smakelijk.

Notities

(*) Ik gebruikte hier voor de helft melkchocolade en de helft pure chocolade. Ik gebruikte een reep chocolade en geen Chocolate chips. Ik vind deze Chocolate chips vaak te zoet en te weinig echt lekkere chocolade smaak. 
Trefwoord bakken, bakken met de kids, chocolade, koekjes, tussendoortje, voor bij de koffie