Ga terug
Lekker en makkelijk recept voor pizza dip. Een simpel en snel hapje om te serveren bij de borrel of apéro. Een dip bestaande uit gehakt, tomatensaus, groentjes en veel kaas.

Pizza dip

Lekker en makkelijk recept voor pizza dip. Een simpel en snel hapje om te serveren bij de borrel of apéro. Een dip bestaande uit gehakt, tomatensaus, groentjes en veel kaas.

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 250 gr gehakt (ik gebruikte kip, kan ook met met gemengd gehakt)
  • 1 teentje look
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 350 gr passata
  • +/- 15 Sneetjes salami (dunne sneetjes)
  • 1 bol mozzarella
  • geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in fijne blokjes
    Pel het teentje look en hak fijn.
  • Verhit een ruime pan (die ook in de oven mag).
    Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan het gehakt bij en bak rul.
    Doe er de look, oregano en basilicum bij en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er de passata bij, roer even en laat zo'n 8 a 10 min zachtjes sudderen.
  • Haal de pan van het vuur. Scheur de salami in kleinere stukjes. Verdeel dit over de pan.
    Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ook over de pan.
    Werk af met wat geraspte kaas.
    Zet dit nu voor een paar minuten onder de oven grill zodat de kaas mooi kan smelten en lichtjes kan kleuren
  • Haal uit de oven en serveer direct met crackers of ciabatta toasts.
    Smakelijk